CUMHURİYET BİZİMDİR.

5 Mart 2008 Çarşamba

Petrol Bitince Sıra nerede olacak?

Bir gün Petrol bitecek ve A.B.D ,Rusya , İran,Irak vb ülkeler bu sefer ne gibi madenlerin peşine düşecek düşündünüz mü hiç ?

Düşündüğünüzde bir araştırma içine girmeniz lazımm olduğuna kanaat getirdiniz mi ben size ip ucu vereyim mi? Neptün Dünya rezervinin yarısı TÜRKİYE CUMHURİYETİ sınırları içinde bir düşünükü bu gün bize Avrupa birliği kendine dahil etmezken A.B.D yanımızdan ayrılmıyor birde en son ki operasyonda da istihbarat veriyor. Bu o kadar ucuz ve basit değil düşünüldüğü kadarda bağımsız değilsiniz demeye getiriliyor. Öylede oluyor bakalım nereye kadar ..........

3 yorum:

ayşe dedi ki...

Evren Bey öncelikle blogunuz hayırlı olsun..
Haklısınız.Petrol birgün bitecek.Enerji üretimi için alternatifler çok fazla.Neptünyum konusunda birkaç araştırma sonucu; Neptünyum doğada eser derecede doğal olarak bulunmamaktadır.Ülkemizde iki adet araştırma reaktörünün(TR-2 Araştırma Reaktörü ve İTÜ-TRIGA) dışında nükleer reaktör mevcut değildir. Bu araştırma reaktörlerinin kullanılmış yakıtlarında çok az miktarlarda Neptünyum olmakla birlikte, bu Neptünyumu elde etmek için söz konusu kullanılmış yakıtların yeniden işlenmesi gerekir ve bizde bu teknoloji mevcut değildir.
Kaldı ki, büyük miktarlarda yapay yoldan elde edilecek Neptünyumu talep edecek ve ülkemizi de borç yükünden kurtaracak bir alıcı dünyada mevcut değildir. İncelenebilir miktarlarda, sadece plutonyum üretim süreci sırasında, uranyum-238'in nötron bombardımanının yan ürünü olarak ortaya çıkıyor ki, neptunyumun bu izotopu birkaç günlük yarı ömüre sahip olduğu için, hızla yokolup plutonyum-239'a dönüşüyor. Yalnız, neptunyum-237 izotopu uzun ömürlü. Benzeri suni süreçler sonucu elde edilebiliyor ve nötron dedektörlerinde, çok az miktarlarda, bileşen olarak kullanılıyor. Neptunyum izotoplarının bilinen başka hiçbir kullanım alanı yok.
Neptünyumun enerji üretiminde kullanılan bir yakıtmış gibi nitelendirilmesi de doğru değildir.
Belki de bizi araştırmaya yöneltmenin en güzel yolu bu olsa gerek diye düşünüyorum.Ama her zaman tetikte olmakta fayda var.Bilgilerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
İş arkadaşınız AYŞE YAMAN

AYHAN dedi ki...

Sayin Evren GÜLSER bey
sizin temas ettiginiz konu aslinda su an Global Warming Küresel isinma´dan sonra en önemli konulardan birisidir. Bu tür konulari biz insanlar duymak veya görmek istemiyoruz. Onun icin bir takim insanlar bu tür konulari dikkate almaz iken, bir tarafdan da kendini bilime egitime ve egitim seviyesi yüksek insanlar bu konulari daha cok arastiriyor biliyorlarki bizden sonra gelecek nesiller ne yapacaklar.Sizi tebrik ediyorum, bu ve buna benzer dünyamizi ilgilendiren konulari dündeme tasimaniz.
Saygilarimla AYHAN

SİBELL'CE dedi ki...

canım öncelikle bloğun hayırlı olsun!!Eminim ki ,sen duyarlı bir Türk vatandaşı olarak Bu ülkeye sahip çıkmak adına üzerine düşen i bu blog aracılığı ile yapacaksın dır .Sessiz kalmak tan hiç birşey yapamaktan sa düşüncelerini ve görüşlerini bizlerle paylaşman güzel bir adımdır!!Yazılarının devamını diliyorum .
sevgilerimle
SİBEL ÖZTÜRK GÜLSER